UslugeProizvodnja daske za sečenje
Proizvodnja daske za sečenje

Proizvodnja daske za sečenje

Pravljanje namenske daske po želji kijenta

Ukoliko se odlučite da vam pravimo namensku dasku po vašoj želji treba da uradite sledeće korake.

 1. Posaljite nam skicu na viber ili mail. Ako imate vektorski crtež to bi bilo odlično.
 2. Definišite okvirne dimezije i odaberite tip drveta od kojeg želite dasku
 3. Takođe, ako želite gravuru ili neki drugi detalj naknadno na posaljite sliku.
 4. Mi pravimo predlog dizajna i šaljemo klijentu da potvrdi
 5. Nakon potvrde prelazimo na proces proizvodnje

Napomena: Cena namenske daske je skuplja od već gotove iz naše ponude i ona zavisi od zahtevnosti izrade, dimenzije i tipa drveta

Od trenutka ulaska u proces proizvodnje do gotovog proizvoda, daske za sečenje prolaze kroz nekoliko faza kako bi poprimile svoj konačan izgled. Sve ove faze podjednako doprinose da finalni rezultat bude kvalitetan, izdržljiv i praktičan proizvod koji će Vas dugo i ispešno služiti.

Odabir materijala

U ponudi je nekoliko vrsta drveta koje možete odabrati, ili njihova kombinacija koja će biti ne samo korisna i praktična već i vizuelno zanimljiva. Odabir materijala za dasku za sečenje zavisi od Vaše želje, karakteristike i boje drveta, kao i efekta koji želite da postignete personalizacijom.

U ponudi su:

 1. evropski orah
 2. američki crni orah
 3. javor
 4. trešnja
 5. kruška i
 6. kombinacija drveta

Materijal se površinski obrađuje kako bi se odstranila oštećenja, nečistoće i neravnine i dobile čiste, ravne ploče unapred definisane debljine. Ploče se potom seku na manje komade lakše za dalju obradu, čija širina zavisi od dimenzije finalnog proizvoda, količine koja će se koristiti i dizajna, ukoliko se proizvod pravi kombinacijom materijala.

Nakon što se dobije željeni broj i kombinacija daski, prelazi se na njihovo lepljenje. Lepak koji se koristi siguran je za upotrebu pri proizvodnji hrane, nema negativne posledice po životnu sredinu i ne menja karakteristike samog drveta. Nakon što se proces lepljenja završi, uklanja se višak materijala i dobija finalni oblik daske od koje će se napraviti proizvod.

Dalja obrada zavisi samo od izabranog dizajna i personalizacije.

Dizajn i fina obrada

Elementi dizajna koji utiču na dalji proces proizvodnje su:

 1. dimenzije daske za sečenje
 2. oblik
 3. ukrasi ili dodaci
 4. ručka

Sâm dizajn je definisan ponudom koju možete videti na sajtu, mada je moguća i izrada po želji ukoliko kupac to eksplicitno zahteva.

Nakon dobijanja konačnog oblika radi se fina obrada kojom se uklanjaju sve neravnine i oštre ivice. I ostaje još personalizacija, ukoliko kupac to traži, i zaštita kojom se osigurava kvalitet i dugotrajnost upotrebe.

Kruna procesa proizvodnje svakako je mogućnost da kupac personalizuje proizvod jedinstvenim dizajnom.

U zavisnosti od želje, namene i sredstava na raspolaganju, u ponudi su četiri opcije:

 1. laserska štampa
 2. linijsko-graviranje
 3. graviranje-povrsine
 4. intarzija

Konačna zaštita vrši se prirodnim uljima sigurnim za korišćenje u procesu spremanja hrane. Ona obezbeđuju dugovečnost i idealne karakteristike finalnog proizvoda.

Zatvori
Vrh strane