Graviranje

Graviranje

CNC graviranje

Sve češće pominjani pojam kada je reč o obradi različitih materijala je graviranje. Ovaj postupak predstavlja svojevrstan vid umetnosti kada je reč o sečenju i graviranju tvrdih površina.

Naziv postupka - CNC graviranje potiče od engleskog naziva - Computer Numerical Controlled i predstavlja, jednostavno rečeno, komjuterski vođeno graviranje. To znači da mašina može da odradi bilo šta što vama padne na pamet, a da je prethodno odrađeno u kompjuterskom programu za tu namenu. CNC gravura zapravo je moderan vid nekadašnje gravure u kojoj je mogućnost da nešto pođe naopako skoro nepostojeća. 

CNC graviranjem možete dobiti 3D predmete u kakvom god obliku želite, natpise na predmetu različite dubine, kao i reljefne dekoracije.

Graviranje

Lasersko graviranje

Lasersko graviranje na drvetu je tehnika kojom se pomoću laserskih zraka svetlosti u tvrde materijale poput drva, plastike, stakla ili metala utiskuje neki uzorak ili slika.

Lasersko graviranje je proces prilikom koga dolazi do paljenja, materijala, u našem primeru drvetu, gde je gravura otporna na hemikalije i trajna je.

Podržano je štampanje teksta, slika i grafike u crnoj boji koja najbolji efekat daje na svetlom drvetu.

Više o graviranju možete pročitati u sekciji za pitanja i odgovore (FAQ).

Graviranje

Šta sve možemo izgravirati?

Mogućnosti su brojne. Samo pusti mašti na volju. Možemo da ugraviramo sve što možeš da zamisliš. Pošalji nam svoj dizajn ili nam kaži šta želiš, a mi ćemo uraditi sve ostalo. U sve što radimo ulažemo veliki trud kako bi rezultat bio jedinstven i kvalitetan. 

U naše drvene proizvode možemo ugravirati logo firme ili bilo koja slova ili simbole. Sa druge strane, graviranje na drvo nekog stiha ili citata može učiniti bilo koji poklon interesantnim i neobičnim. Nameštaj, ali i ostali drveni predmeti konačno mogu da izgledaju tačno onako kako želiš. Dovoljno je da kažeš zamišljeno i mi ćemo to rado napraviti.

Zatvori
Vrh strane