Održavanje drveta

Održavanje drveta

Čišćenje i poliranje

Održavanje drveta podrazumeva čišćenje i poliranje drveta. Drveni predmeti mogu da se nasleđuju i dobrim održavanjem da traju i izgledaju dobro niz godina i genaracija.  

Mi smo održavanje predmeta od drveta podelili u tri kategorije:
1. Pravilna nega predmeta od drveta,
2. Uljenje drveta ili "mali servis" i
3. Veliki servis

Za savete i pomoć u vezi održavanja drveta možeš da pročitaš ovde. Ako ti je potrebno neko dodatno objašnjenje, slobodno nam se obrati.

Održavanje drveta

Mi smo tu

Tu smo da te podsetimo za održavanje. 
Tu smo da održavanje uradimo umesto tebe.

Kada prođe određeni vremenski period od kupovine Made of Wood predmeta od drveta, mi smo tu da te podsetimo za uljenje. 

CIlj nam je da svaki kupljen Made of Wood proizvod što duže traje. 

Sve u vezi održavanja imaš u sekciji za pitanja i odgovore (FAQ). Odgovori za održavanje su na početku. U praksi se pokazalo da su najčešće postavljena pitanja vezana za održavanja predmeta od drveta. 

Održavanje drveta

Uljenje drveta

Uobičajenim higijenskim postupcima (pranjem, čišćenjem i sušenjem) se sokovi i masnoće iz hrane ne mogu potpuno odstraniti iz pora supstrata, već ostaju uskladišteni do sledeće upotrebe. Na ovaj način dolazi do razvoja raznih mikroorganizama i započinje procesa truljenja, što dovodi do sekundarne kontaminacije namirnica koje se obrađuju ili serviraju na “zagađenim” površinama.

Zato se preporučuje povremeno uljenje drvenog posuđa specijalnim uljem za tretman drvenih predmeta koji su u kontaktu sa hranom. Samo ulje za drvo u kontaktu sa namirnicama je bezbojna bio impregnacija na bazi prečišdenog biljnog i mineralnog ulja sa dodatkom aromatičnih ulja i drugih aditiva.

Zatvori
Vrh strane