Daske za sečenje i serviranje

Daske za sečenje i serviranje

Dobar nož ne može da dođe do izražaja ukoliko nema daske za sečenje i serviranje hrane. A ako pitate bilo kog kuvara šta je ono bez čega ne bi mogao da radi, odgovor bi bio – kvalitetan kuhinjski nož.

Nemoguće je zamisliti kuhinju bez daske za sečenje i serviranje hrane. Ukoliko nešto treba naseckati, usitniti ili obraditi meso čekićem, najbolje je to učiniti na kuhinjskoj dasci. Kvalitetna daska za sečenje olakšaće vam posao, jer nećete morati da brinete o tome da li će vam se istupiti nož ili ćete oštetiti samu dasku.

Drvene kuhinjske daske zdravije su za korišćenje od plastičnih jer se na njima bakterije skoro uopšte ne zadržavaju. Osim što su zdravije, mnoge vrste drveta su i znatno izdržljivije. Takođe, drvene površine štitiće noževe od prebrzog tupljenja.

Potpuno je svejedno da li ste izabrali dasku za sečenje i serviranje od oraha, javora, trešnje ili nekog drugog drveta ili njihove kombinacije. Svaka drvena daska je kvalitetna na svoj način, u zavisnosti od toga šta će biti njena glavna namena.

Daska za sečenje i serviranje hrane može vam trajati i nekoliko godina. Jedino je važno da je pravilno održavate. Ne izlažite je dugo visokim temperaturama i ne potapajte u vodi. S vremena na vreme, morate je premazati zaštitnim uljem, kako ne bi ispucala.

Zatvori
Vrh strane