Vrste drveta u ponudi

Pored uobičajenih vrsta drveta koje nudimo, povremeno smo u posedu izuzetno retkog ili luksuznog materijala kojeg nema u redovnoj ponudi već se od njega prave unikatni proizvodi koje možete pronaći u prodavnici.

S obzirom na to da obično postoji samo jedan ili par primeraka proizvoda od ovih materijala, po njihovoj prodaji oni se uklanjaju iz ponude i ponovo postavljaju tek kada i ako materijal ponovo postane dostupan.

Spisak ovih jedinstvenih proizvoda možete pogledati ovde.

Evropski orah

Tamne boje i bogato išarano godovima, ovo izdržljivo drvo često se koristi za izradu luksuznog nameštaja, instrumenata i podova.

Detaljnije

Američki crni orah

Poput svog evropskog imenjaka, američki crni orah smatra se luksuznim drvetom i na visokoj je ceni za izradu nameštaja, podova i ukrasnih predmeta.

Detaljnije

Javor

Drvo javora je svetle, gotovo bele boje, sa blagim nijansama crvene ili zlatne. Veliki Antonio Stradivari od javora je pravio svoje čuvene violine.

Detaljnije

Trešnja

Crvenkaste do zlatno braon nijanse, ovo drvo je izuzetno lako za obradu tako da se najčešće koristi za rezbarenje, ukrasne predmete i furnir.

Detaljnije

Kruška

Kruška poseduje jedinstvenu, blago ružičastu nijansu. U Evropi se koristi kao univerzalno visokokvalitetno drvo, dok u Americi ima status luksuznog materijala.

Detaljnije

Kombinacija drveta

Ukoliko predmet koji se izrađuje dozvoljava, možete se odlučiti i za neku kombinaciju različitih materijala uklopljenih u jedinstveni dizajn.

Detaljnije

Japanski bagrem

Uprkos svom nazivu, japanski bagrem potiče iz Kine. Popularno je ukrasno drvo širom Evrope, severnog dela Amerike i južne Afrike.

Detaljnije

Dud

Drvo duda slično je bagremovom, dosta je otporno. Dugovečno je drvo, a postoje podaci o stablima starim više od 500 godina.

Detaljnije

Jasen

Jasen je rod koji obuhvata više od 80 vrsta, od kojih je većina listopadna. Stablo dostiže visinu i do 40 metara, a prečnik može biti i do metar.

Detaljnije

Izdvojeni proizvodi

Nijedan proizvod ne odgovara izabranim kriterijumima.