Od trenutka ulaska u proces proizvodnje do gotovog proizvoda, daske za sečenje prolaze kroz nekoliko faza kako bi poprimile svoj konačan izgled. Sve ove faze podjednako doprinose da finalni rezultat bude kvalitetan, izdržljiv i praktičan proizvod koji će Vas dugo i ispešno služiti.

Odabir materijala

U ponudi je nekoliko vrsta drveta koje možete odabrati, ili njihova kombinacija koja će biti ne samo korisna i praktična već i vizuelno zanimljiva. Odabir materijala za dasku za sečenje zavisi od Vaše želje, karakteristike i boje drveta, kao i efekta koji želite da postignete personalizacijom.

U ponudi su:

*evropski orah

*američki crni orah

*javor

*trešnja

*kruška i

*kombinacija drveta

Materijal se površinski obrađuje kako bi se odstranila oštećenja, nečistoće i neravnine i dobile čiste, ravne ploče unapred definisane debljine. Ploče se potom seku na manje komade lakše za dalju obradu, čija širina zavisi od dimenzije finalnog proizvoda, količine koja će se koristiti i dizajna, ukoliko se proizvod pravi kombinacijom materijala.

Nakon što se dobije željeni broj i kombinacija daski, prelazi se na njihovo lepljenje. Lepak koji se koristi siguran je za upotrebu pri proizvodnji hrane, nema negativne posledice po životnu sredinu i ne menja karakteristike samog drveta. Nakon što se proces lepljenja završi, uklanja se višak materijala i dobija finalni oblik daske od koje će se napraviti proizvod.

Dalja obrada zavisi samo od izabranog dizajna i personalizacije.

Dizajn i fina obrada

Elementi dizajna koji utiču na dalji proces proizvodnje su:

*dimenzije daske za sečenje

*oblik

*ukrasi ili dodaci

*ručka

Sâm dizajn je definisan ponudom koju možete videti na sajtu, mada je moguća i izrada po želji ukoliko kupac to eksplicitno zahteva.

Nakon dobijanja konačnog oblika radi se fina obrada kojom se uklanjaju sve neravnine i oštre ivice. I ostaje još personalizacija, ukoliko kupac to traži, i zaštita kojom se osigurava kvalitet i dugotrajnost upotrebe.

Kruna procesa proizvodnje svakako je mogućnost da kupac personalizuje proizvod jedinstvenim dizajnom.

U zavisnosti od želje, namene i sredstava na raspolaganju, u ponudi su četiri opcije:

http://madeofwood.rs/graviranje-i-stampa/laserska-stampa

http://madeofwood.rs/graviranje-i-stampa/linijsko-graviranje

http://madeofwood.rs/graviranje-i-stampa/graviranje-povrsine

http://madeofwood.rs/graviranje-i-stampa/intarzija

Konačna zaštita vrši se prirodnim uljima sigurnim za korišćenje u procesu spremanja hrane. Ona obezbeđuju dugovečnost i idealne karakteristike finalnog proizvoda.