Sve češće pominjani pojam kada je reč o obradi različitih materijala je graviranje. Ovaj postupak predstavlja svojevrstan vid umetnosti kada je reč o sečenju i graviranju tvrdih površina.

Naziv postupka - CNC graviranje potiče od engleskog naziva - Computer Numerical Controlled i predstavlja, jednostavno rečeno, komjuterski vođeno graviranje. To znači da mašina može da odradi bilo šta što vama padne na pamet, a da je prethodno odrađeno u kompjuterskom programu za tu namenu.

Graviranje predmeta je tehnika koja je ranije rađena ručno kako bi se urezao određeni natpis na predmete ili kako bi se oni dekorisali. Kako bi to bilo kvalitetno urađeno bilo je neophodno da majstor bude vešt. Ipak, i tada je postojala mogućnost greške.

CNC gravura zapravo je moderan vid nekadašnje gravure u kojoj je mogućnost da nešto pođe naopako skoro nepostojeća. Iako izgleda kao da je sve automatizovano, ipak, CNC mašine su takve da njima ne može da rukuje bilo ko, već samo onaj koji je za to obučen.

CNC graviranjem možete dobiti 3D predmete u kakvom god obliku želite, natpise na predmetu različite dubine, kao i reljefne dekoracije.

Sve se radi sa izuzetno velikom preciznošću, pa CNC graviranje omogućava da obične drvene predmete učinite unikatnim. Kada govorimo o oblasti rada naše kompanije, to znači da, na primer, možete dobiti dasku za sečenje i posluživanje hrane u obliku mede sa odgovarajućom posvetom.

Lasersko graviranje drveta

Lasersko Graviranje