TRENUTNO NE OTKUPLJUJEMO STARI PARKET

Otkupljujemo po najpovoljnijim cenama na tržištu stari parket od orahovog ili hrastovog drveta. Pozovite da se dogovorimo. Dobro očuvani stari parket od hrastovog ili pak orahovog drveta može da se iskoristi za izradu novog parketa koji po svojim osobinama i kvalitetu nimalo ne zaostaje za novim parketom. važno je samo da parket nema sipac (ili žižak) u sebi što se dešava ako drvo od koga je parket napravljen nije sečeno u pravo doba godine i nije obrađeno kako treba. Zato je neophodno pažljivo pogledati svaku stranu parketa, jer se larve ove napasti mogu otkriti na taj način. Kvalitetan parket od hrasta ili oraha obično nema ovu manu.

Na žalost ponekad se parket skida jer je došlo do prirodne nepogode (poplava) ili se parket natopi vodom koja potiče iz samog stana (poplave zbog neispravne vodovodne instalacije u samom stanu ili kući). Takav parket je obično lošijeg kvaliteta i u zavisnosti od samog oštećenja, ne može ponovo da se koristi. Uslov da ovako oštećen parket može ponovo da uđe u upotrebu, je, pre svega, da nije došlo do bubrenja, krivljenja ili truljenja parketa.

Parčići starog parketa mogu se iskoristiti i za izradu drvenih predmeta manjih dimenzija. Pažljivom obradom, lepljenjem i sastavljanjem delova moguće je dobiti izuzetne drvene predmete kako one sa određenom namenom (recimo daske za sečenje) tako i ukrasne kojima možete oplemeniti svoj dom.

Stari parket se uglavnom može, makar deo, upotrebiti za izradu novog parketa. Obavićemo izbor i čišćenje parketa odnosno, pripremićemp ga za ponovnu upotrebu.