Često postavljana pitanja

Informacije o kupovini

Kako se isporučuje roba?

Roba se isporučuje isključivo putem kurirske službe na sve adrese u Srbiji. U slučaju da u trenutku isporuke niste u mogućnosti da je preuzmete, moći ćete to učiniti u narednih 5 dana u najbližoj pošti u kojoj će biti smeštena. Troškove isporuke plaća kupac osim ukoliko to nije eksplicitno naznačeno.

Koji je rok isporuke?

Sâm rok isporuke je dva radna dana od trenutka naručivanja. Međutim, rok isporuke može biti duži u zavisnosti od dodatne obrade i personalizacije proizvoda koju kupac zahteva. Dodatno, ukoliko traženi materijal nije dostupan, rok isporuke iznosi 60 dana od dana naručivanja.

Da li isporučujete u inostranstvu?

Da, proizvodi se isporučuju u inostranstvu. Rok i način isporuke zavise od lokacije na koju se isporučuju i dostupnih metoda isporuke. Sve troškove međunarodne isporuke snosi kupac osim ukoliko to nije eksplicitno naznačeno. Dodatno, načini plaćanja za međunarodne isporuke mogu se razlikovati od domaćih.

Kako se kupuju proizvodi?

Svi proizvodi se kupuju direktnim naručivanjem iz webshop-a. Odabirom proizvoda, vrste materijala i personalizacije, proizvod se smešta u korpu, nakon čega možete nastaviti kupovinu ili naručiti proizvod. Proces naručivanja je jednostavan i sadrži sva neophodna uputstva.

Informacije o plaćanju

Koje metode plaćanja postoje?

Robu je moguće platiti u gotovini pouzećem, direktnom uplatom na račun u banci ili preko usluge paypal-a. S obzirom na to da se plaćanja ne vrše direktno preko sajta, nikakve lične ili kreditne informacije ne razmenjuju se prilikom naručivanja te je ono u potpunosti sigurno.

Koliko košta poštarina?

Uobičajena poštarina iznosi 240 din. za porudžbine do 2 kg + 1% vrednosti robe. Primera radi, poštarina za robu vrednosti od 5.000 din. iznosila bi 290 din. (240 din. + 50 din.). Za međunarodne isporuke vrednost poštarine zavisi od države u koju se isporučuje. U Evropi ona iznosi do 1790 din. + 1,6% vrednosti robe za pošiljke do 2 kg.

Informacije o naručivanju

Da li je potreban nalog za naručivanje?

Proizvode možete naručiti i bez registracije naloga ukoliko to želite. Prilikom procesa naručivanja dobićete priliku da unesete svoje podatke i oni će služiti kao osnova za isporuku. Prednost registracije naloga je to da možete imati uvid u svoje porudžbine, kao i lakši proces naručivanja u budućnosti.

Da li je moguće otkazivanje porudžbine?

Otkazivanje narudžbine i povraćaj sredstava definisani su uslovima korišćenja.

Kako mogu pratiti status porudžbine?

Status porudžbine možete pratiti na stranici „Praćenje porudžbine“ koja se nalazi u okviru Vašeg naloga. Ukoliko niste bili registrovani prilikom naručivanja, porudžbinu možete pratiti i direktno, unosom broja porudžbine i e-mail adrese koju ste koristili prilikom naručivanja.

Kako se vrši reklamacija isporučenog proizvoda?

Uslovima korišćenja definisani su i slučajevi reklamacije isporučenog proizvoda.